Jerk

Äntligen har jag slagit till på ett jerkset! Ska bli spännande att testa nästa vecka då gäddfisket drar igång på allvar. Här kommer en bild på det. Var en jäkla bra deal! 995 nu, ca 2400 innan.
Rulle: Ambassadeur 5601CB
Spö:
BFT Stiff-7 6fot
Lina: Power pro 0.36

Beställde även några jerkar, en slider och en big buster
skitfiske på er

fler bilder

5 tillskidor

bildbomb

Hej på er! 

Nu kommer de utlovade bilderna från en härlig vecka till fjälls med mycket fiske. Se och njut! Vi glömde allt som hade med C&R att göra förresten... Åt en riktig god harr och rödingmiddag idag dessutom som jag slängde ihop fort. 

Dessa bilder är särskilt tillägnade till stackars Fredrik som är så fiskesugen i Spanien + Mangemannen lite. Och alla andra storfiskare! 

Finharrvindögd killeslitnaskitturkraschhvackercarroalvalakefin harrfina firrar för rensning!MORGONstorfångstdubbelborre på djupet
sådär! fler kommer

Fjälls

Hej hej!
Nu är jag hemma efter en intensiv fiskevecka i fjällen, närmare bestämt Frösjön. Jessicas stuga ligger ca 20 m från sjön och eftersom det inte var speciellt mycket snö kvar så nötte vi pimpel. Man kan väl säga att min pimpeloskuld är tagen på riktigt!! Tog 5 arter under veckan. Harr (ca 30st), röding (9st), lake(2st), abborre(10st) och även en maggotsugen gädda! Har konstaterat att kikpimpel är bland det bästa fisket som finns. En riktig pulshöjare att se storharren komma fram och nosa på maggoten.
Har tagit mycket fina bilder som kommer upp här snart, så stå ut några dagar till.
Imorgon halv 9 sätter jag åter igen in foten på posten och kör en vecka på 4 dagar innan jag, simon w, linus, kölle och jacke drar ner till Jarre i uppsala för att fira på lördag. Kanske hinner korplaget med en första träning också! Fettade faktiskt in mina gamla fotbollsskor idag. Kan komma att bli en kul come back efter att haft skorna på hyllan sen sommaren efter 9an under många år i grycksbo.
hej med er

Första kasten

Har haft en bra helg, vilket man förtjänar efter en tuff vecka på posten. I fredags var vi ett gäng hemma hos Mange. Jag, Markus, Emil, Svante och Mange drog sen till etage, vilket var första gången på ett halvår ungefär. Ångestladdad comeback... Var en riktigt rolig kväll iaf, synd bara att Mange åker tillbaks till Barca med det samma. Sov hos Anton L. I lördags var det mini-jul, med lika mycket julmat som en vanlig jul, hos moster Mona i Gbo. 

Igår hade jag en heldag med ambassasdeuren som krånglade, sprätte iväg en centrifugalvikt. Spolade på min nya power pro 0.32 som ska hålla för varenda skatbo och storgädda till våren! Jag och Anton drog till badplatsen i Bergsgården och gjorde årets första kast. Inget hugg, men kul att få svinga igen lite. 

Till kvällen rensade jag ut en hel del drag som ska säljas på tradera. Om ni vill köpa kan ni hinna före och skriva en kommentar. Har mycket att bli av med som bara ligger och tar plats. Förhoppningsvis kan pengarna jag får in finansiera en del på ett flugspö kanske, eller några nya drag. 

Slipade ner skeden på en av mina Westins Jättar så att den blev grundgående, hoppas på leverans på vårgäddan. Plockade även fram några gamla burkar hobbyfärg och målade lite på den. Har inte fått något hittills på den, så med lite extra snygga nya motiv kan det bara bli bättre!! 

Hoppas kunna komma ut på premiärtur i båten på onsdag med Simon och Anton! Varpans vattenränna breder ut många många meter per dag. 

På lördag bär det av till fjällen! Ska läsa på om taktiker, tänkte nämligen lura upp gammelrödingen.


Ommålad westins, tyck vad ni vill haha

Min ommålade westins, lägg märke till den nedslipade skeden.

Dragen som ska säljas.
DESSA ÄR TILL SALU! Skriv en kommentar om ni är intresserade

Vänster rad uppifrån: 
Rapala Jointed 8 cm
Rapala x-rap 8 cm
Rapala shad rap jointed 4 cm
Salmo Hornet 5 cm
Strike pro Flex
Strike pro Flex
Rapala shad rap
Rapala original
Rapala x-rap 8 cm
Lottospinnare

Höger rad uppifrån:
Super shad rap, fiske för alla-färg, begränsad upplaga. pimpad av mig hehe
Westins Jätte 17 cm
Westins Jätte 17 cm, ledad
Westins Jätte 17 cm
Rapala x-rap 12 cm
Rapala x-rap jointed, 16 cm
Swim Whizz kopia
Swim Whizz kopia
Savagear 4-play, 13 cm, självlysande

Alla så gott som nyaAndra sidan av min Westins, 23 cm


Skitfiske på er he ho

Helgens klåpare!

Här är artikeln om helgens klåpare! 

http://www.dt.se/nyheter/malung/article949683.ece?pageNavType=all#comments

Helgens klåpare!

Hej ni! 

Vill välkomna Mange hem från Barca över helgen, blir nog en och annan öl med honom imorgon efter jobbet och överraskningen som mamma ska bjuda på. Veckan på posten har gått fort, läskigt fort. Mer än 2 veckor sen jag kom hem och man inser redan hur fort resan och tankesätten den gett avlägsnas. Fick förresten köra nytt distrikt idag, bjuder på några välkända ansikten så som Noogie och Rixon. Trevligt, hoppas de bjuder på fika någon dag.


Nu: Fiske! Ni som ej bryr er kan kryssa ner redan här... 
Satt i fikarummet idag och fick läsa en artikel om en pojke som fått 40 gäddor, största på 8.9, i helgen. Kul kanske ni tänker? Ja, självklart för grabben att han har sån fiskelycka! Till saken hör att ungen och hans fiskepolare dödat ALLA firrar. Grattis Rasmus! Du lyckades nog halvt rubba sjöns ekosystem. På alla de tusen ägg som fanns i dessa gäddors mage väntade nog en och annan 10+. Tur att det inte är i min hemmasjö, men upprörd blir man ändå. Eftersom så mycket handlar om C&R under gäddfiske idag tycker man lite synd om ungen som inte har fiskepolare som lär upp honom vad som ÄR rätt och vad som är fel. 

Rasmus och hans fiskargäng är utsedda till helgens klåpare!!!

Ta en titt på länken och en hel del intressanta kommentarer. För övrigt så kan det vara den artikel som fått flest kommentarer, den har rört om en del i dalarnas sportfiskegryta. 


Nilsmorgonsolen på g och jag och jessica plantade donen


hanna ek och iris


Nu börjar äventyret!

Hej alla tusentals, flitiga läsare! 

Nu har jag äntligen tagit det första steget i det som skall komma att bli bloggen ni vill läsa om fisketurer, nya prylar, tester och vad som händer vid sidan av båten och sjön. 

Har hittils i år bara varit ute på en gäddtur, resulterade i 2 gäddor på dryga 18 angeldon, JÄVLA dåligt... 

Lite fina jerkar har inhandlats, trots att jag inte ens har ett jerkspö än, dragtokig som jag är! 

Om lite mer än en vecka bär det av mot fjällen, till min tjej Jessicas stuga för vinterliv + mycket vinterfiske. Hoppas få kunna dra mina första harrar och rödingar på pimpel. 

Kom hem från resan på 5 månader för 2 veckor sen, har alltså inte blivit så mycket fiske sen dess. Fångar brev på Posten istället och ser fram emot islossningen och fiskesäsongen 2011, drömmarnas säsong. 

Mycket har hänt de senaste året, de största nyheterna var väl några storgäddor ( ingen över 10+ än) och att mange började fiska... Tog oskulden på röding och harr också. Blev en del flugfiske i fjällen också. 

Ja ja, nu ska det här röriga första inlägget avslutas. Här får ni någon bild från anglingen den 26/3 på Varpan.


Svinga lungt

RSS 2.0